Pailsėję po praėjusio rungtynių maratono pirmadienio vakarą 11 turo rungtynėse susitikimo su „Rotalio“ vaikinų komanda. Po pirmosios akistatos jautę apmaudą ruošėmės rimtai kovai ir galbūt net revanšui.  Tačiau tiek pastangų, tiek jau būnant aikštelėje noro pritrūko. Ko pasėkoje, teko pripažinti antrą kartą varžovų pranašumą.
Rungtynių užduotis kaip visad – kontroliuodami kamuolį savo aikštelės pusėje ir po truputį trumpais perdavimais artėti link varžovų vartų. Tačiau visa tai liko teorija, kurios nesugebėjome pritaikyti praktiškai. Padriki, netikslūs perdavimai, tiek gynyboje, tiek aikštelės viduryje leisdavo priešininkams vis dažniau būti mūsų aikštelės pusėje ir kurti pavojingas atakas, o jau 18 minutę po standartinės padėties praleidžiame pirmąjį įvartį. Antroji kėlinio dalis tęsiasi panašiai kaip ir pirmoji, tad į pertrauką žengiame atsilikinėdami rezultatu 0:1. Aiškiai saugų grandyje trūksta kieto, tvirto žaidimo, nes „Rotalio” centro saugai žaidžia visiškai netrukdomai.
Nors turėjome dar visas 45 minutes išlyginti rezultatą ar net ji persverti to nesugebėjome padaryti. Anaiptol, antrojo kėlinio viduryje varžovai pelno antrąjį savo įvartį. Perdavimas iš krašto į baudos aikštelę pasiekia laisvą žaidėją ir šis stipriu smūgiu kamuolį siunčia į mūsų vartus. Pirmą kartą mus gelbėja skersinis, tačiau atšokusį kamuolį perima vienas iš „Rotalio“ žaidėjų ir po mažos sumaišties traukiame kamuolį iš savo vartų.  Žaidimo braižas ir toliau nesikeičia, o mums ji dar pasunkina ir žaidėjo trauma likus maždaug 10 minučių iki rungtynių pabaigos. Atlikę jau prieš tai savo turimus keitimus liekame mažumoje. Tačiau per likusį laiką rezultatas nebesikeičia ir antrą kartą šiemet turime pripažinti „Rotalio“ komandos pranašumą. Jau eilinį kartą suprantame, jog be Vaido Pajarsko mūsų saugų linija yra gerokai silpnesnė ir švelnesnė. Varžovai netrukdomi marširuoja, o kovotojų mentalitetas kažkur toli tarp girių marių.
Kaip niekad reikia pertraukos. Pailsėti, išsigydyti traumas, taisyti besikartojančias klaidas. O iki atostogų lieka dar vienas turas prieš Visagino miesto komandą, kurią priimsime savo namų stadione liepos 4 dieną. Tikimės Jūsų palaikymo ir bandysime pirmąjį ratą baigti teigiamomis emocijomis bei, žinoma, pergale!
Po mačo pakomentuoti įvykius aikštelėje sutiko dar pirmajame kėlinyje po keitimo pasirodęs Estanislao Jameson Moles: „Nuo pat pirmosios minutės nerodėme sau įprasto žaidimo. Nesielgėme su kamuoliu taip, kaip esame įpratę tai daryti. Trumpiau tariant nebuvo viena komanda. Žinoma, negalima nepaminėti ir varžovų „Rotalio” futbolininkų. Jie nuo pat mačo pradžios buvo susikaupę, puikiai koncentravosi į kiekvieną mikro dvikovą, neleido mums kurti, puikiai iš žaidimo išjungė Lech Pečuro bei Tomą Chomičių. Antrajame kėlinyje žaidėme šiek tiek geriau, sekėsi ilgiau kontroliuoti kamuolį, tačiau vis tiek nepavykdavo išeiti į greitą ataką. Man visiškai nesisekė staigiai priimti kamuolių bei juos perduoti komandos draugams puolime. Tokie mačai yra geros pamokos mums, jog jas turime išmokti ir treniruotėse pasistengti dar labiau. Tikiu, jog „Viltis” greitu metu parodys kaip ji iš tiesų moka žaisti futbolą”.
Geriausias rungtynių žaidėjas – Andrius Juzkiv.